Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Fri frakt / Size you!

Vårt hållbarhetsarbete

“Slow fashion är när kvalitet går framför kvantitet"

Globala Målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit & finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom, att minska ojämlikheter och orättvisor i världen, att främja fred & rättvisa och att lösa klimatkrisen. Genom globala målen för hållbar utveckling kan detta bli verklighet.Dots & Bows Apparel är med & bidrar till hållbar utveckling & jobbar ständigt med att hitta nya sätt att bidra till ett hållbart företagande & med att uppdatera våra mål & våra framgångar i hållbarhetsarbetet under tiden som vi jobbar fram dom.Några av de sakerna vi gör idag är

 • Vi skänker 80% av vårt spill till välgörenhet. T.ex. sömmerskor som syr plagg till prematurer, eller dom som syr & skänker till Giving People. Plaggen lämnas sedan in till sjukhus med prematuravdelningar & till välgörande ändamål så att dom kommer till bättre behövande.
 • Vi tillverkar alla plagg i Sverige på plats i vår ateljé.
 • Vi anser att våra kläder håller en hög kvalitet & en lång hållbarhet.
 • Vi har en bra andrahandsmarknad på våra plagg och hjälper våra kunder att sälja plaggen vidare i en egen Facebook-grupp, Dots'n'bows 2nd hand.
 • Våra sömmerskor & anställda har skälig lön, är försäkrade & har avtalspension.
 • Våra anställda har möjlighet att utnyttja friskvård under betald arbetstid
 • Våra anställda får massage på arbetsplatsen med jämna mellanrum varje år.
 • Vi använder i den mån det går papperspåse eller kartong när vi skickar ut era beställningar.
 • Vi beställer våra egna tyger från en fabrik inom EU och alla våra tyget är Ekologiska (både bomull & färg) & har märkning OEKO-tex 100 eller GOTSDu kanske har funderat på vad som krävs för att göra ett plagg sytt på beställning? Vad betyder ens sytt på beställning?

- När din order är lagd & hanterad av oss klipper vi ut alla tygbitar för hand i vår lokal i Östersund.

- Ditt plagg är sytt efter dina önskemål (så gott det går) ett i taget i vår lokal i Östersund , vi har ingen massproducering.

- Varje plagg är unikt då vi gör ändringar utifrån varje enskild persons kroppsmått & önskemål.

- Har du önskemål om ändringar i plagget så det passar dig bättre? Säg till! Om du till exempel vill ha en annan längd, bredd eller mudd kan vi fixa det!

- När ditt plagg är färdigt stryker vi det & packar det varsamt och med omsorg.

Det är processen för att skapa era fantastiska plagg! Varje plagg är skapat med omsorg och kärlek (& enstaka svordomar ibland om vi råkat göra något galet &  måste göra om!) ❤️
Tips från oss för hur du kan förlänga livstiden på sina plagg

 • Plagg du köpt hos oss kan man sälja vidare med hjälp av vår Facebook-grupp. Här hittar du den.
 • Titta efter miljömärkningar. Om du köper nytt, titta efter Svanen, EU Ecolabel, Bra Miljöval & Global Organic Textile Standard (GOTS).
 • Vädra, laga & sy om. Att tvätta sliter inte så mycket på miljön men däremot på kläderna. Ta bort enstaka fläckar istället för att tvätta så håller de längre.
 • Släng inte textilier i soporna. Hela & rena kläder & hemtextilier kan du sälja, lämna till klädinsamling eller ge bort. Utslitna textilier lämnar du till kommunens insamling av textilavfall.
Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft.

En bok som, med hjälp av experter, hårda siffror &  inspiration visar hur man steg för steg kan leva ett mer hållbart liv. Den utgår från individens perspektiv (varje läsare ska kunna sätta egna klimatmål) men visar också vikten av normförskjutning, konsumentmakt & politisk påtryckning. Här finns bland annat kapitel om mat, boende, transporter, kläder, jobb & barn, varje läsare kan hitta sin startposition & se vilka steg som gör störst skillnad.

Slow fashion : din guide till smart & hållbart mode.

En bok där författarna besvarar frågor som Vad är för- / nackdelarna med bambuviskos? Vad är fegmärkning, greenwashing, hur lagar man ett par jeans så att det blir riktigt snyggt? Helt enkelt hur får man sin garderob att hålla längre? Oavsett om du är en modeälskande klädnörd eller om kläder bara är något du använder till att skyla din kropp, är denna bok en ovärderlig hjälp på vägen mot ett mode där eftertanke, medvetenhet & miljö står i fokus.